Parallels RAS vs Citrix Virtual Apps

Citrix Virtual Apps on eittämättä hieno ja tomiva ympäristö. Kuitenkin sen hankkiminen ja ylläpito vaatii tietämystä ja aika lailla rahaa. Emme halua väittää, että Citrix olisi huonompi verrattuna Parallels RASiin. Haluamme vain tuoda esille syyt miksi kannattaa miettiä ko ympäristön vaihtamista.

  1. Vähennä monimutkaisuutta. Citrix Virtual Apps lisensointi ei ole kovinkaan selkeä ja vaatii usein lisälisenssejä ja lisäinvestointeja sekä ulkoa hankittua konsulttiapua. Katso lähemmin
  2. Vähennä kustannuksia. Parallels RASin lisenssikustannukset ovat huomattavasti alhaisempia, eikä vaadi kalliita lisukkeita, kuten NetScaler, joten säästöt ovat todella suuria.
  3. Hanki kaikki-yhdessä ratkaisu. Saat kaiken tarvittavan murto-osan hinnasta.
  4. Saat ilmaista koulutusta.  Nopea käytönottojohdatus IT osastolle, kiitos ilmaisen koulutuksen sekä intuitiivisen hallintakonsolin.

Miten tehdä vaihto Parallels RASiin

Parallels RAS:in ilmainen migraatiotyökalu on  automatisoitu tapa jolla helposti tehdän vaihto, jopa minuuteissa.

Migraatiotyökalun avulla IT ylläpito voi luoda uudelleen useimmat XenApp 6.x asetuksista, kuten

  • Palvelimet
  • Työryhmät
  • Sovelluskansiot
  • Sovellukset (kohde, polut, ikonit, käyttäjäsuodattimet ja muut)

Työkalua voidaan käyttää yhdessä kattaavan migraatio-oppaan kanssa

Huom: Parallels Citrix XenApp 6.x migraatiotyökalu on itsenäinen ohjelmisto jota käynnistetään erilliseltä työasemalta. Se ei muuta mitään asetuksia olemassa olavalla Citrix XenApp/Virtual Apps Farmilla.

Konfiguraatioasetukset saadaan Citrix Farmilta käyttäen Citrix PowerShell SDK:ta. Parallels RAS migraatiotyökalu tuo asetukset uuteen Parallels RAS Farmiin. Ylläpitäjä voi sitten verifioida uudet asetukset ja aloitta Microsoft RDS palvelimien migraation Citrix XenApp:sta/Virtual Apps Parallels RAS:iin.

Ennen kun siirrytään tuotantoon, on suostiteltava, että IT ylläpito käy läpi konfiguraation joka tuotiin Parallels RAS ympäristöön ja viimeistele asetuksia vaihtamalla Citrix Virtual Apps:in worker role Parallels RAS RD:n session host agent:iin.